HIDRO-BUILD  kft.

     

           

·        Home

·        News

·        Links

·        News Feeds

·        FAQs

Impressum

                                                

     

 

Werbung

 

Anmeldung

Passwort vergessen?

Hier klicken!

 

 

Latest News

·        Ház tervezés

·        Ház kitüzés

·        Ház alapozás

·        Ház épités

·        Ház kivitelezés

Popular

·        Lakás átalakitás

·        Lakás festés

·        Lakás tervezés

·        Lakás berendezés

·        Lakás készités

 

magyarország  budapest  1039.  bercsényi  u  10.  tel:  (36+1)  2-50-50-34

 

Házak  Lakások  Tervezése  Épitése  Kivitelezése www.házak  lakások  Házak  Lakások   Bérbeadása

SZAKHATÓSÁG

 

Az  eljárás során Örülnünk kell ha az Önkormányzat csak a közmű szolgáltatoktól kér előzetes szakvéleményt. Elektromos Művek, Gáz Művek, Víz Művek, Kéményseprő Vállalat stb. Az esetek többségében külön eljárás keretében további hivatalokban landolnak terveink. A  véleményem az  hogy, ilyenkor ha tehetjük kézben vigyük az Önkormányzat levelével együtt a házunk terveit a Tűzoltóságra az ÁNTSZ –hez  a  Környezetvédelmi felügyelőséghez ……stb . Az eljárás hosszadalmas és bonyolult. Ezek a hivatalok semmit de semmit sem változtak az elmúlt 50 év alatt. Ha rajtam múlna minden évben minden második jól képzett alkalmazottjukat kirúgnám de páros lábbal.   Akkor  talán  pár év múlva teljesen új csapat ülne az irodákban. A régi TANÁCSI kommunista Jóska Pista  gárda lehet hogy, eltűnne. A szakhatósági eljárás két hétig kellene hogy, tartson de ezt senki sem veszi komolyan és nem is tartja be. A teljes engedélyezési eljárás 30 napnál nem lehetne hosszabb de ez még soha nem volt így. Az esetek többségében mindig jön egy levél amiben fel  szólítanak  valamilyen hiánypótlásra, de az sem kizárt levél sem jön. Tehát aki tavasszal építeni szeretne az már az előző ősszel kérje az építési engedélyt. Az általunk beadott 4 példány terv soha sem elég. Ezt ha tudják. A helyzet a következő a hivatalokban senki nem áll velünk szoba. A válasz mindenre ugyan az „ A TERVEZÖNEK EZT TUDNIA KELL” és ha egy kicsit felemeli a hangját még ki is oktatják és akkor az is jön „ EZT MAGÁNAK IS TUDNI KELL” …..!!!!!  Tehát világos itt mindenkinek mindent tudnia kell. De senki nem tud semmit helyette marad a korrupció. Én személy szerint bizakodó vagyok a helyzet változni / pár ezer éven belül / fog.

Azon kedves megrendelők akik nem bírják a megpróbáltatásokat nincs türelmük nincsenek felvértezve a hivatalnokok elleni harcra tegyék a következőket. A tervezői szerződésbe vegyék bele az engedélyezési eljárás lefolytatását. A tervezési díj így magasabb de még akkor is megéri. Sok , sok, sok  gondot problémát kerülhetnek el így……..>>>>>   

weiter

 

A  Kiviteli  terv

 

Az élet minden dolgában igyekszünk úgy eljárni mint elődeink tették szokták. A példa ragadós ha az elődeink /nagyszüleink/ nem rendeltek ezt azt akkor nekünk sem kell. „Minek azt.” Így vagyunk  a kiviteli tervvel is. A régieknek még terv sem kellet. Mégis felépítették  a házaikat. A dolog nem ilyen egyszerű. Minden de minden megváltozott. Az elődeinknek sokkal de sokkal könnyebb dolguk volt. Nem volt ennyi hatóság, hivatal illetve ha volt is nagyon egyszerűen mentek a dolgok. Ma már egy sima árajánlatot sem tudunk kérni a leendő kivitelezőnktől ha nincs kiviteli tervünk és egy hozzá tartozó költségvetés. Ugye abban egyetértünk az építkezéshez  három dolog kell  PÉZ PÉNZ PÉNZ  a többi már könnyű. Vagy mégsem……..? Már az engedélyezési terv is hatalmas költséget jelent nekünk. Természetes,hogy szeretnénk a kiviteli terv költségeit megtartani a házunkra költeni. Na de itt jön a 22 es csapdája sok esetben nem hogy takarékoskodunk hanem feleslegesen költekezünk. A kivitelező az építő nem tudja pontosan mit is kell/kellene tennie csinálnia. Nincs pontos terv információ csak szokás szó ami elszáll és utólag letagadható. Nem állunk mindig a mesterek mellett. Ők így meg úgy gondolják „ mi mindig így szoktuk” hányszor de hányszor hallottam Én ezeket a szavakat. Kiderül, hogy mi nem is ilyet szerettünk volna de már akkor késő. A vége mindig az, hogy ne keljen bontani belemegyünk valamilyen kompromisszumba pedig ez a leendő otthonunk halála. A végén már nem is hasonlít a házunk az eredeti tervre. Ez csak a kisebbik baj a PÉNZ a nagy baj. A végére ez a sok átalakítás technológiai változtatás a pénztárcánkat teljesen  üressé teszi. A KIVITELI TERV KÖLTSÉGE sokkal de sokkal olcsóbb lett volna…………..¨!!!!!!!!!!

www.a kiviteli terv 

 

ház  épités

 

A házépítéshez mindenki ért ez olyan mint a foci mindenki ért hozzá és bele is szól. A legtöbb estben beleszólnak a családtagok  rokonok ismerősök és persze a haverok. Az igazán érdekes az hogy nem akarunk szakemberhez szakemberekhez fordulni. Minek szentül meg vagyunk róla győződve mi is értünk hozzá. Egy kis tégla egy kis malter és már kész is az egész. Hát persze ha ilyen egyszerű lenne…..

Most pár dologra szeretnénk felhívni a figyelmüket hát ha segítünk. Persze ez nem szokott bejönni. Mi mégis megpróbáljuk.

Figyelem kezdjük……..

Az életünkben egyszer maximum kétszer kerülünk olyan helyzet, hogy házat keljen építenünk. Az esetek 90% -ban  csak egyszer. Tehát érdemes lenne mindenre figyelni, de minek értünk hozzá gondoljuk magunkban. A baj bekövetkeztekor már késő /ezt tapasztalatból írom / a lehető legjobb szándékkal sem lehet segíteni. Az esetek többségében ez a mondat szokott elhangzani „ a pénz nem számit” hát kérem…….

Az elfuserált házak esetében sok sók minden már nem pénz kérdés, hogy csak egyet említsek garancia.

A legjobb lenne ha újra és újra megpróbálhatnánk ötödszörre tizedszerre csak sikerülne. De erre sem idő sem pénz nincs / én aki a kenyerem javát megettem és főállásban csinálom talán ha harminc családi házat építettem /gondolják végig. A fenti kis bevezető után megígérem minden buktatót leírok.

 www.ház épités.

 

Mehr